Καληνωρίσματα. Λίγες μόνο ημέρες μετά την ανακοίνωση του νέου πολιτικού φορέα από την Ντόρα Μπακογιάννη, αρκετοί ήταν οι βουλευτές (και μη) που προσχώρησαν στο κόμμα της αναγνωρίζοντάς την ως ηγέτη ή ως την εκπρόσωπο μιας νέας προσπάθειας στην Ελλάδα. Όποιος κι αν είναι ο λόγος πολλοί είναι εκείνοι που για να συμμετέχουν στο κόμμα της Δημοκρατικής Συμμαχίας έπρεπε να αποχωρήσουν από την ως εκείνη τη στιγμή κομματική τους δραστηριότητα.
Πριν αλλά και κυρίως μετά την ανακοίνωση ίδρυσης του κόμματος, σημαντικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας προκάλεσαν την ηγεσία του κόμματος με τις δηλώσεις τους ή απλά φρόντισαν να αποχωρήσουν με διπλωματικό τρόπο. Έτσι ή αλλιώς ο κύριος Σαμαράς στην απεγνωσμένη του προσπάθεια να διατηρήσει τα ηνία του κόμματός του, άρχισε μια σειρά από διαγραφές. Αυγενάκης στο Ηράκλειο, Κοντογιάννης στην Ηλεία και η λίστα άρχιζε να μην χωρά σε μιαν Α4 κόλλα. Ο Σαμαράς ήταν και εξακολουθεί να είναι αντιμέτωπος με την ολική καταστροφή της Νέας Δημοκρατίας. Θέλοντας πρώτα να ξεκαθαρίσει το τοπίο έστειλε μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις του κόμματος λέγοντας πως όποιος συμφωνεί μαζί του να μείνει κι όποιος όχι ας φύγει χωρίς πολιτικά παιχνίδια. Με αυτήν του τη δήλωση εγώ τον λυπήθηκα. Ίσως αν δάκρυζε κιόλας κατά τη δήλωσή του αυτή, να ανέβαινε και η δημοτικότητά του.
Η Μπακογιάννη είναι η πρώτη πολιτικός που αντιλήφθηκε πως η πολιτική στην Ελλάδα αλλάζει. Πλέον οι κυβερνήσεις (αρχής γενομένης απ’ την επόμενη) θα είναι συμμαχικές και η Μπακογιάννη θέλει να πρωτοστατήσει σε αυτό εκπροσωπώντας μια νέα φιλοσοφία όχι προσκολλημένη σε δεξιές αντιλήψεις αλλά σε σύγχρονες πολιτικές. Το ΛΑΟΣ θα συνεχίσει να εκπροσωπεί μια πιο άκρα δεξιά αντίληψη που οφείλουμε να σταματήσουμε να ονομάζουμε φασιστική καθώς όχι απλά μεγαλώνει τη δύναμη της εκπροσωπώντας ένα σεβαστό κομμάτι του ελληνικού λαού, αλλά με βάση την γενική τάση στις Δυτικές χώρες, αυξάνει το πολιτικό κύρος της.
Τι μένει για την Νέα Δημοκρατία του κυρίου Σαμαρά; Ένας στριμωγμένος χώρος εκεί δεξιά που θα συνεχίσει να συρρικνώνεται μέχρι να εξαφανιστεί εν καιρώ. Μόνη ελπίδα για τη Νέα Δημοκρατία όταν χάσει και τις επόμενες βουλευτικές εκλογές θα είναι ένας συνασπισμός με το ΛΑΟΣ με πρόεδρο τον μόνο πολιτικό που δεν έχει ακόμα ηττηθεί. Τον Κώστα Καρατζαφέρη.
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΣΑΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΤΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ :[
Ο Σαμαράς είναι τόσο ακατάληλος για "κομμάταρχης" όσο και για προθυπουργός.Δεν θα του μείνει τίποτα αν δεν κάνει κάτι που να αλλάξει την άποψη του λαού πως η δεξιά είναι παρούσα.Όσο για την Ντόρα, η Ελλάδα δεν έχει βγάλει ποτε Ελληνίδα προθυπουργό και δε νομίζω πως θα το κάνει τώρα(αν και για όλα υπάρχει πρώτη φορά).
ΑπάντησηΔιαγραφή:[ Μάριος ο Εσωτεριστής
ΑπάντησηΔιαγραφήκανεις δε μιλησε για Μπακογιαννη πρωθυπουργο, ομως σε μια κυβερνηση Συμμαχιας ο ρολος της μπορει να ειναι πολυσημαντος κι αυτο το ξερει πολυ καλα. Αλλωστε εκει προσβλεπει :[
εντάξει, το είδαμε κι αυτό, όχι πως δεν το περιμέναμε βέβαια από την θαυμαστή κόρη...
ΑπάντησηΔιαγραφήαλλά η δική μου παρατήρηση έγκειται στον τίτλο που επέλεξες...
στη ελλάδα yann υπάρχει μόνο πολιτική δεξιά!
μη μου πεις πως το ΠΑΣΟΚ έχει διαφορετική πολιτική...
απλά η νδ απαρτίζεται από πολλούς βλάκες και λίγους έξυπνες, ενώ στο ΠΑΣΟΚ η αναλογία είναι λίγο διαφορετική...
το διακύβευμα είναι ο λαός, κι αδού ότι γίνεται προσβάλλει με διάφορους τρόπους τη ζωή του, μάλλον η δημοκρατία ως πολίτευμα, σήμερα δεν πληρεί τον ορισμό της!
:[ katabran
ΑπάντησηΔιαγραφήθα πρεπει να μπουμε στη διαδικασια να ορισουμε τι σημαινει δεξια και αυτο δεν το θελω. Δεν ειναι ο τομεας μου, ισως αποτελει θεμα... εκπαιδευτικο(-ων)
Μετα ομως γραφεις πως και η δημοκρατια πρεπει να οριστει φτου κι απ' την αρχη. Για παραδειγμα αν δημοκρατια ειναι να κανει οτι θελει η κυβερνηση, θα υπαρχουν ενστασεις. Αν παλι ειναι να κανει ο καθενας οτι θελει, θα εχω εγω ενστασεις.
Ειμαι ανοιχτος σε συνεργασια με την εκπαιδευτικη κοινοτητα Αννα που θεωρειται πιο... λογια. Να ανοιξουμε ενα μεγαλο φορουμ. Να συζητησουμε, να ανταλλαξουμε αποψεις, να καταληξουμε σε εναν ορισμο :[
λοιπόν, πιστεύω πως σκοπός της δημοκρατίας είναι το καλό των πολιτών, αφού σήμερα αυτό δεν υφίσταται, μήπως δεν έχουμε δημοκρατία;
ΑπάντησηΔιαγραφήθα πεις, τί έχουμε; δικτατορία;
θα πω, ναι, κατά κάποιο τρόπο ...
κι επειδή πριν ανέφερα ότι σήμερα η δημονρατία δεν πληρεί τον ορισμό της, σου δίνω τον ορισμό της:δημοκρατία είναι το πολίτευμα όπου η εξουσία πηγάζει από τον λαό, ασκείται από τον λαό και υπηρετεί τα συμφέροντα του λαού!
τώρα εκείνο το " ο λαός στην εξουσία" ή το " ο κυρίαρχος λαός" μου θυμίζει εκείνο το "το άλλο με τον Τοτό το ξέρεις;"
:[ katabran
ΑπάντησηΔιαγραφήο ορισμος σου με φοβισε..
ελπιζω να το εννοεις μεταφορικα :[