Καληνωρίσματα. Το τελευταίο διάστημα το πολεμικό κλίμα με το Ιράν εντείνεται με αφορμή την επίθεση στην πρεσβεία της Αγγλίας στην Τεχεράνη. Ουσιαστικά όμως πρόκειται για μία καλή αφορμή για το ξέσπασμα του δυτικό κόσμου στο Ιράν που προκαλεί.
Πως το Ιράν προκαλεί; Η συνεχόμενη επιμονή για την ενεργοποίηση και εκμετάλλευση πυρηνικής ενέργειας φέρνουν την πολιτική του Ιράν στο στόχαστρο όλων των μεγάλων δυνάμεων. Γιατί; Είναι επειδή ενδιαφέρονται για την παγκόσμια ασφάλεια από μια ενδεχόμενη κατάχρηση των πυρηνικών ή είναι επειδή απλά φοβούνται την ισχυροποίηση της χώρας; Σε κάθε περίπτωση, η υποκρισία εμφανίζεται σε όλο της το μεγαλείο εφόσον πολλές μεγάλες δυνάμεις διατηρούν οι ίδιες πυρηνικά στα οπλοστάσια τους.
Τι συμβαίνει λοιπόν με το Ιράν; Γιατί συνεχώς δυσχεραίνει τη θέση του στην παγκόσμια κοινή γνώμη τραβώντας το σκοινί στα άκρα, όταν οι απειλές για την ολοένα αναπτυσσόμενη δραστηριότητά του πληθαίνουν; Και πάλι όμως: γιατί να προκαλούν συνεχώς; Μήπως στηρίζονται απόλυτα στις δυνάμεις τους; Μήπως είναι καθαρά πεισματικό ζήτημα ή μήπως ο κόσμος του Ιράν θέλει να αναδειχτεί στο απόλυτο αφεντικό της ευρύτερης περιοχής;
Κι αν ναι, με τι κόστος; Μπροστά στις απειλές του Ιράν, το ΝΑΤΟ και η διεθνής κοινότητα δε θα διστάσουν να εξαπολύσουν επίθεση, να ξεκινήσουν πολεμικές επιχειρήσεις εναντίων της χώρας, ανοίγοντας ακόμη έναν κύκλο αίματος στην περιοχή και στην αιώνια κόντρα με τη Δύση και πιο συγκεκριμένα με τις ΗΠΑ.
Προσωπικά δεν επιθυμώ να γίνουν πραγματικότητα τα μεγαλεπήβολα σχέδια του Ιράν και πρέπει να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια ελέγχου αυτών των σχεδιασμών από μέρους της Δύσης, αλλά ο πόλεμος δεν είναι λύση.
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΣΑΣ ΜΕΛΕΤΩΝΤΑΣ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΟΥ ΙΡΑΝ :[
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Προβληματίστηκες; σχολίασε το