Το σημερινό μας θέμα προέρχεται από μια πρόταση βουλευτή της γερμανικής αυτή τη φορά, κυβέρνησης, της κας. Pauli, σύμφωνα με την οποία οι γάμοι μπορούν να έχουν στο εξής διάρκεια επτά ετών το οποίο κατά τη γνώμη της είναι υπεραρκετό για τη συμβίωση ενός ζευγαριού. Μετά το πέρας της επταετίας το ζευγάρι θα αποφασίζει είτε για επέκταση του γάμου, είτε για οριστική διακοπή (διαζύγιο) χωρίς κανένα απολύτως έξοδο διαζυγίου!
Και φυσικά δε θέλει πολύ σκέψη για να αρχίσω το σημερινό μου προβληματισμό στον οποίο εύχομαι να συμμετέχετε όλοι ενεργά.
Οι νέες τάσεις λοιπόν, θέλουν τα νέα ζευγάρια να χωρίζουν σε λιγότερο από δεκαετία και αυτό να είναι κάτι.. φυσιολογικό! Σίγουρα ζούμε σε μια εποχή όπου οι χωρισμοί είναι περισσότεροι απ’ ότι ποτέ, όμως το να μετατρέψουμε τον άτυχο γάμο που οδηγεί σε χωρισμό, σε κάτι κανονικό νομίζω ότι αποτελεί τεράστια μετατροπή του παραδοσιακού.
Ως βαθιά (πιστεύω) θρησκευόμενο άτομο θα έλεγα ότι κάτι τέτοιο είναι ανήκουστο και απαράδεκτο, όμως αν ο ίδιος το καλοσκεφτώ και με δεδομένο ότι η εκκλησία επιτρέπει μέχρι και τρεις γάμους, τότε φαντάζομαι ότι ίσως να μην είναι και τόσο παράλογο. Άλλωστε το ζευγάρι μπορεί κάλλιστα να ανανεώσει τους «όρκους» και να συνεχίσει ή σε διαφορετική περίπτωση να κάνει κάτι που έτσι και αλλιώς θα έκανε (έτσι είναι, δε ζούμε σε άλλες εποχές πλέον) χωρίς τα πολλά έξοδα που απαιτούνται για το διαζύγιο.
Και να σας πω και κάτι άλλο; Αν το πρόβλημα για τους σκεπτικιστές, είναι η πρόταση αυτή, τότε πιστέψτε με ακόμα και αν αυτό το μέτρο ισχύσει, η κοινωνική κατακραυγή θα είναι αυτή που θα ξενίζει την όλη υπόθεση και όχι ο νόμος του αριθμού διαζυγίων που θα δικαιούται ο κάθε πολίτης.
Κατόπιν των παραπάνω, μάλλον που κλίνω προς το να δεχτώ την πρόταση της γερμανίδας βουλευτού.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Προβληματίστηκες; σχολίασε το