Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2011

αναδρομές σαββάτου - ΚΡΑΤΙΚΟΣ ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΞΙΖΕΙ

αναδρομές
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ: 8 Μαΐου 2007
ΤΙΤΛΟΣ:  ΚΡΑΤΙΚΟΣ ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΞΙΖΕΙ


Χριστός Ανέστη. Δεν έχει συμπληρωθεί εβδομάδα από τότε που ανακοινώθηκε η γενναία χρηματοδότηση του Υπουργείου Πολιτισμού προς τα αρχαία μνημεία της Μακεδονίας, από τους Φιλίππους Καβάλας, μέχρι τη Βεργίνα στην Ημαθία, το κέντρο της Μακεδονικής Αυτοκρατορίας, για νέες ανασκαφές και συντήρηση.

Αν η Ελλάδα έχει να διαφημίσει σήμερα κάτι στο οποίο έχει ανταγωνιστικό και συγκριτικό πλεονέκτημα απέναντι στις άλλες χώρες, αυτό είναι τα αρχαία μνημεία της και οι φυσικές θαλάσσιες ομορφιές της.

Εξαιρετικά ικανοποιημένος και με το πρόγραμμα του Υπουργείου Τουρισμού που κάθε χρόνο εντυπωσιάζει σε Ευρώπη, Ασία και Αμερική με τις έξυπνες καμπάνιες προώθησης του τουριστικού μας προϊόντος.

Κάθε Πέμπτη πρωί ο Οργανισμός Λιμένος Ηρακλείου (ΟΛΗ) υποδέχεται τα κρουαζιερόπλοια που «δένουν» στο Ηράκλειο για λίγες ώρες, με κρητική μουσική και χορούς, τσικουδιά και κρητικές λιχουδιές! Ευελπιστώ ότι και άλλοι τοπικοί οργανισμοί πράττουν αντιστοίχως.

Λυπάμαι που πρέπει να αντιστρέψω το όμορφο κλίμα που έχω δημιουργήσει στις παραπάνω 130 λέξεις, μα ξέρετε; Το Υπουργείο Πολιτισμού από το 2004 που βγήκε η κυβέρνηση έχει περιορίσει τα κονδύλια στο δεύτερο σε επισκεψιμότητα μνημείο της χώρας, την Κνωσό η οποία πλέον κινδυνεύει να καταρρεύσει, ενώ λόγω έλλειψης προσωπικού, κλείνει στις 15:00 αφήνοντας εκατοντάδες επισκέπτες απορημένους.

Λίγα χιλιόμετρα μακριά το δεύτερο σε επισκεψιμότητα μουσείο της Ελλάδας, το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηράκλειου μετάθεσε την ανακαίνιση του σε χρονικό διάστημα με περίπου 250% καθυστέρηση.

Το μεγαλύτερο οχυρωματικό έργο της Ευρώπης, τα διάσημα Ενετικά Τείχη έχουν σημαντικό στατικό πρόβλημα με το διάσημο φρούριο του Κουλε να έχει σοβαρές πιθανότητες κατάρρευσης.

Πλέον ο Δήμος περιμένοντας τα χρήματα που δικαιούται από το κράτος κινείται με αξιοζήλευτη ευλάβεια σε κοινοτικά κονδύλια. Έχουμε την τύχη να διοικούμαστε από έναν σπουδαίο Δήμαρχο με τεράστιες ευαισθησίες για την πόλη.

Το μήνυμα είναι η επείγουσα αναγκαιότητα όχι απλά να σώσουμε, αλλά να προωθήσουμε την αρχαιολογική μας κληρονομιά πριν αυτή αρχίσει να διεκδικείται από ξένους…
μετάβαση στην αρχική σελίδαμετάβαση στον προβληματισμό της ημέρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το