Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2011

καταχώρηση τσι μέρας - ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

καταχώρηση τσι μέρας
σημερινή προσθήκη στην λίστα των βραβεύσεων τσι μέρας
από ΠΟΛΙΤΗΣ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ
Τι μας πειράζουν τα αγάλματα του Μ. Αλεξάνδρου στα γειτονικά Σκόπια;

«Σε μια περίοδο που οι προκλήσεις των γειτόνων μας αναμένονται να κορυφωθούν, με την τοποθέτηση ενός τεραστίων διαστάσεων αγάλματος του συμβόλου του Μακεδονικού Ελληνισμού στο κέντρο των Σκοπίων, καλούμαστε να θωρακίσουμε, να προστατέψουμε και να αναδείξουμε την ιστορική αλήθεια, που τόσο βάναυσα καταστρατηγείται από τους αδιάλλακτους γείτονές μας», αναφέρεται χθες σε κείμενο – επιστολή Ψωμιάδη στον δήμαρχο Δίου – Ολύμπου, Γιώργο Παπαθανασίου.
Η επιστολή αυτή στάλθηκε με αφορμή την πρόθεση Καρατζαφέρη να δωρίσει στον Δ.Δίου – Ολύμπου ένα μεγάλο άγαλμα του Μ. Αλεξάνδρου προκειμένου να τοποθετηθεί στην είσοδο του Λιτοχώρου. Και η προσφορά Καρατζαφέρη έγινε μετά χαράς αποδεκτή από τον Γιώργο Παπαθανασίου.
Το ερώτημα, πάντως, που εξάγεται μέσα από την επιστολή Ψωμιάδη είναι: Τι μας πειράζουν τα αγάλματα του Μ. Αλεξάνδρου στα γειτονικά Σκόπια; Θα μας ενοχλούσε, άραγε, να στήσει η Αίγυπτος 5 – 10 αγάλματα του Μ. Αλεξάνδρου στην Αλεξάνδρεια (της Αιγύπτου) ή σε διάφορες εκεί πόλεις; Μάλλον όχι. Μάλλον θα το θεωρούσαμε, εμείς οι Έλληνες, τιμή κάτι τέτοιο. Και αναγνώριση της μεγαλειότητας του Αλεξάνδρου.
Η Αίγυπτος όμως δεν έχει αλυτρωτικές διαθέσεις σε βάρος της Ελλάδας. Ενώ τα Σκόπια, όπως φαίνεται, έχουν. Και επομένως, εκείνο που προφανώς ενοχλεί τον Ψωμιάδη αλλά και ευρύτερα εμάς τους Έλληνες δεν είναι η τοποθέτηση αγαλμάτων στα γειτονικά Σκόπια ή οπουδήποτε αλλού στον πλανήτη αλλά οι αλυτρωτικές διαθέσεις της γειτονικής χώρας σε βάρος της Ελλάδας.
Και προς το σκοπό αυτό τα Σκόπια χρησιμοποιούν ως όχημα του αλυτρωτισμού τους την παραχάραξη της ιστορίας και τα ελληνικά σύμβολα.
οι απόψεις που εκφράζονται στο κείμενο δε συμφωνούν ή εκφράζουν απαραίτητα το yannidakis. Η βράβευση ικανοποιεί μια σειρά από συγκεκριμένα κριτήρια

μετάβαση στην αρχική σελίδαμετάβαση στον προβληματισμό της ημέρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το