Πρέπει να είναι ο πιο ευθύς μου τίτλος και μάλιστα δεν έχω καμία όρεξη να γενικολογήσω (αν και ξέρω πως θα μου βγει στη συνέχεια), αλλά το θέμα είναι ακριβώς αυτό που δείχνει ο τίτλος.
Νεανικά φλερτ που ποτέ δε μετουσιώθηκαν σε έρωτες. Κάτι η αμηχανία και ντροπή της απειρίας, κάτι οι κακές συνθήκες και στις συνθήκες μπορούμε να γράψουμε άλλες τριακόσιες λέξεις, βλέπουμε τέτοια φλερτ να ξεχνιούνται και να χάνονται στο πέρασμα του καιρού ή στον ερχομό του επόμενου. Μήπως όμως δε χάνονται όλα;
Υπάρχουν ανεκπλήρωτοι έρωτες που δεν μπόρεσαν να μετουσιωθούν σε πραγματικότητα εξαιτίας μιας υπάρχουσας σχέσης και έτσι παρέμειναν όνειρα.
Και το χειρότερο είναι να υπάρχουν ανεκπλήρωτοι έρωτες που αν και ποτέ δεν πραγματοποιήθηκαν, οι άνθρωποι είναι ακόμα κοντά, αλληλεπιδρούν μεταξύ τους, οπότε και το βίωμα γίνεται ακόμα πιο επίπονο. Τι επιλέγεις εκεί; Το κρύβεις; Το εκδηλώνεις δειλά; Μα όλα είναι ζήτημα ζυγίσματος προτεραιοτήτων.
Σε έναν ανεκπλήρωτο έρωτα υπάρχουν πολλά ερωτηματικά. Ποτέ δεν ξέρεις αν αυτός ο έρωτας γινόταν πραγματικότητα και τότε το κατά πόσο θα ανταποκρινόταν σε όλα τα όνειρα που έχεις πλάσει. Αλλά το μέγα ερώτημα είναι η ανταπόκριση του άλλου. Θα ήταν ανοιχτός; Έχει περάσει από το μυαλό του; Μήπως και εκείνος τυραννιέται για τον ίδιο λόγο;
Οι ανεκπλήρωτοι έρωτες εμπεριέχουν το στοιχείο της αβεβαιότητας. Μια υπαρκτή σχέση, ακόμα και αν κινείται στη μετριότητα με μερικές ισχυρές βάσεις, δεν παύει να αποτελεί ένα σωσίβιο σιγουριάς και αυτό πολλές φορές εκμηδενίζει τη διάθεση για το ρίσκο που κρύβει η προσπάθεια εκπλήρωσης ενός ονειρικού έρωτα.
Το χαρακτηριστικό στους ανεκπλήρωτους έρωτες, είναι η ικανότητα του καθένα να μπορεί να πλάθει εικόνες και να δίνει απαντήσεις σε πολλά «αν». Πρόκειται για την πιο ουτοπική δραστηριότητα του ανθρώπου, ο οποίος καλείται να δαμάσει το ελεύθερο πνεύμα του και να ισορροπήσει ανάμεσα στη λογική και στη φαντασίωση.
Οι ανεκπλήρωτοι έρωτες κάποιας μορφής είναι βίωμα για τους περισσότερους από εμάς, με έναν μοναδικό και ξεχωριστό τρόπο, που μόνο ο καθένας μπορεί(;) να εξηγήσει.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Προβληματίστηκες; σχολίασε το