Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011

θρύλος του Batman - ARKHAM CITY DIGITAL CHAPTER :[ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ (5/8) :[ EΠΙΣΚΟΠΗΣΗ YEAR ONE

θρύλος του Batman
 ΕΝΤΥΠΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ
BATMAN: ARKHAM CITY DIGITAL CHAPTER #7
*εξώφυλλο*
Μετά την επανέκδοση των comics με θέμα τον Batman, ο συγκεκριμένος τίτλος λίγο πριν φτάσει στο τέλος του και που θυμίζω πως αποτελούσε εξ αρχής ένα εισαγωγικό του ηλεκτρονικού παιχνιδιού, υποβαθμίζεται και ετοιμάζεται να ολοκληρωθεί αυτή τη φορά σε ψηφιακή μορφή απ' όπου οι αναγνώστες μπορούν να το διαβάσουν

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ (5/8)
*σύνδεσμος*εικόνα*πολυμεσικό*
Αναμφισβήτητα ο σημαντικότερος χαρακτήρας της ταινίας είναι ο Bane. Ξέρουμε ήδη πως όλο το κακό και η απειλή της πόλης θα προέρχεται από αυτόν. Αυτό που δεν ξέρουμε είναι το πως θα μας παρουσιαστεί αυτός ο χαρακτήρας ώστε να δώσει με το σενάριο όπως αυτό μας άφησε στην προηγούμενη.
Για να θυμηθούμε ποιος είναι ο Bane, μιλάμε για ένα παιδί που μεγάλωσε στις φυλακές όπου βρισκόταν για πολλά χρόνια ο πατέρας του. Ο νεαρός ουσιαστικά μεγαλώνει σε μια πολύ σκληρή φυλακή παίρνοντας πολύ άσχημα πρότυπα μέχρι να καταλήξει αυτό που ξέρουμε. Από τον θρύλο γνωρίζουμε πως μεγάλωσε στην Santa Prisca, μια ισπανόφωνη περιοχή της λατινικής περιοχής.
Η λεπτομέρεια δεν είναι τυχαία. Αν θυμάστε, όταν πρωτολάνσαραν την ιστοσελίδα της ταινίας στην WB, μας παρέθεσαν ένα ηχητικό απόσπασμα που θύμιζε κανιβαλικό ύμνο, όμως μελετητές που το εξέτασαν δήλωσαν πως ένα σαν κάποιο ισπανικό εμβατήριο που απλά λέει "Bane, Bane, Matalo Matalo Bane, Bane Matalo Matalo" το οποίο σημαίνει "Bane, Bane, σκότωσε τον, σκότωσέ τον".
Στο trailer βλέπουμε μια σπηλιά η οποία ίσως να είναι του Batman, αλλά αν τη συγκρίνουμε από αυτή στο Begins, είναι διαφορετική και ο Nolan δε θα έκανε τέτοιο λάθος. Ο δε άνθρωπος που τη σκαρφαλώνει (εικόνα) δε φαίνεται να είναι ο Bruce. Μήπως τελικά θα έχουμε μια ιστορική αναδρομή του Bane;
Το ενδιαφέρον μεγαλώνει ξέροντας πως θα δούμε σε μικρή ηλικία τον Ra's al Ghul και την κόρη του, Talia. Μήπως η προέλευση των δύο θα συνδέεται με κάποιο τρόπο στο σημερινό Gotham, ειδικά μετά τα σενάρια που θέλουν την ενήλικη Talia να οδηγεί ένα όχημα του Bane, όλα οδηγούν στο ότι οι δύο χαρακτήρες ίσως να συνδέονται με σχετικά κοινό παρελθόν.

 ΑΛΛΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ 
EΠΙΣΚΟΠΗΣΗ BATMAN: YEAR ONE
*σύνδεσμος*εικόνα*πολυμεσικό*
Για όσους από εσάς έχουν διαβάσει το ομώνυμο βιβλίο του Frank Miller, δε χρειάζεται καν να διαβάσετε τίποτα από τα παρακάτω. Η μεταφορά της νουβέλας στα κινούμενα σχέδια είναι απόλυτα πιστή ακόμα και στους διαλόγους.
Πρόκειται για τα νεανικά χρόνια του Bruce Wayne, όπου ακόμα δεν έχει ξεπεράσει τη δολοφονία των γονιών του. Μεγαλώνοντας αποφασίζει να διοχετεύσει την οργή του στην πνευματική και σωματική του άσκηση, δημιουργώντας ένα τέλειο εργαλείο ευφυίας και σωματικής ανάπλασης. Επιστρέφοντας στο Gotham, θα δει την πόλη του πατέρα του παραδομένη στην εγκληματικότητα και σύντομα θα αποφασίσει να δράσει. Στην αρχή προσπαθεί ως Bruce, όμως η ταυτότητα του δεν τον βοηθάει, οπότε αναζητεί για έναν τρόπο να την κρύβει και θα το βρει μέσα στον χειρότερο του παιδικό φόβο, τις νυχτερίδες. Ο Batman θα γίνει ο νέος προστάτης του Gotham με μεγάλη κοινωνική αποδοχή, αλλά κόντρα στην αστυνομία και το κράτος που τον βλέπουν ως εχθρό και απειλή.
Όχι όλοι όμως. Ανάμεσα στο διεφθαρμένο σύστημα της αστυνομίας και της κοινωνίας, υπάρχει ένας νεαρός αστυνομικός, ο Jim Gordon ο οποίος χάρη στις καλές επιδόσεις του ανεβαίνει γρήγορα στην ιεραρχία. Ο Gordon θέλει να τα βάλει με το κατεστημένο είναι όμως μόνος. Σύντομα θα βρει τη βοήθεια που χρειάζεται στο πρόσωπο του Batman τον οποίο αρχικά δεν εμπιστεύεται.
Δεν είναι μόνο αυτό. Θα δούμε μια ιστορία βασισμένη στον άνθρωπο Bruce και τον άνθρωπο Jim, με αδυναμίες, πάθη, λάθη και μεγάλη αγωνία.
Η ταινία πλαισιώνεται από μια εμφάνιση της Catwoman που δένει υπέροχα με το σενάριο, ενώ υπάρχουν πολλές προσθήκες στο DVD που θα διατηρήσουν το ενδιαφέρον.
Δεν έχω δει ολόκληρη την ταινία και θα περιμένω να έρθει στην Ελλάδα πριν την αγοράσω. Τότε ίσως επιστρέψω με περισσότερα. Αλλά στο μεταξύ, όπου τη βρείτε, απλά... δείτε τη



μετάβαση στον προβληματισμό της ημέρας
μετάβαση στον προβληματισμό της ημέρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το