Μια φορά σε έναν καιρό το κρύο, η βροχή και η τεχνολογία είχε μεταφέρει τη νέα προεκλογική περίοδο στις μικρές οθόνες των ηρακλειωτών. “Μετά την ανακοίνωση του δημάρχου μας, του πιο πετυχημένου και εργατικού που γνώρισε ποτέ η πόλη μας, πως δε θα είναι ξανά υποψήφιος, οι ευθύνες και το βάρος όλων μας είναι τεράστιο. Προσωπικά, ουδέποτε ονειρεύτηκα να γίνω πολιτικός και εξακολουθώ να μην είμαι. Όμως αισθάνομαι πως έχω χρέος. Όλα όσα αυτή η υπέροχη πόλη πρόσφερε στην οικογένεια μου, ήρθε η ώρα να τα ανταποδώσω. Δε με νοιάζει το κόστος και η προσωπική μου θυσία, θέλω να συνεχίσω το όραμα του παλιού δημάρχου και να προσθέσω το δικό μου για μια νέα, λειτουργική, σύγχρονη πόλη, φιλική προς τους κατοίκους και τους επισκέπτες. Ένα συνεχόμενο ταξίδι στην ευημερία και την ανάπτυξη. Τα δείγματα μου ως πολίτης του Ηρακλείου, ως πετυχημένος επιχειρηματίας, ως πιστός οικογενειάρχης και ως μέλος μιας ιστορικής οικογένειας του τόπου, αποτελούν το πάτημα για να ζητήσω σήμερα την ψήφο σας στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές”.
Χειροκροτήματα δεν υπήρχαν, μόνο το κόκκινο φωτάκι της ζωντανής αναμετάδοσης έσβησε και χαμόγελα ικανοποίησης κατέκλυσαν τους συνεργάτες του Καρέλλη, νέου υποψήφιου δημάρχου και σημαντικού επιχειρηματία της πόλης. Μέσα στα συγχαρητήρια που δεχόταν ο Καρέλλης από τους εκεί λιγοστούς παρευρισκόμενους, ένας υπάλληλος του καναλιού έφτασε παραδίδοντας του ένα φάκελο. “Αυτό μόλις έφτασε στα γραφεία μας”. Ενθουσιασμένος ο Καρέλλης άνοιξε τον φάκελο με έντονο το χαμόγελο της ικανοποίησης και διάβασε: “Θα πεθάνεις, όπως πρέπει να πεθαίνουν πάντοτε στα χρόνια, όλοι στην οικογένεια Καρέλλη”. Ο Καρέλλης συννέφιασε όμως διατήρησε την ψυχραιμία του για να μη χαλάσει το κλίμα ευφορίας που επικρατούσε.
Μιλώντας αργότερα με τους στενούς του συνεργάτες, αποφάσισαν να απευθυνθούν σε υψηλά κλιμάκια της αστυνομίας για τη διαλεύκανση υπό άκρα μυστικότητα. Η υπόθεση κατέληξε στον Σπύρο Θαλασσινό, τον Οδυσσέα Κανόμπη και την βοηθό τους, Ουρανία. Στην αρχή η Ουρανία έλεγξε το κλειστό κύκλωμα του καναλιού για να δει πως βρέθηκε ο φάκελος στις εγκαταστάσεις. Οι δύο κάμερες διαγράφουν κυκλική πορεία ανά μισό λεπτό. Υπάρχουν όμως δύο κενά σημεία που δεν καλύπτονται για μερικά δευτερόλεπτα. Εφόσον ο φάκελος αφέθηκε έξω από την πόρτα ακριβώς σε εκείνη τη στιγμή, σημαίνει πως ο διανομέας ήξερε το κενό ασφαλείας. Παράλληλα οι αστυνόμοι ήλεγξαν τον φάκελο για δαχτυλικά αποτυπώματα χωρίς να μπορέσουν να βρουν κάτι. Εκείνο που έδωσε μιαν ώθηση στην έρευνα ήταν ότι το κείμενο είχε γραφτεί χειρόγραφα. Ο ειδικός αναλυτής της αστυνομίας ανέφερε στον Κανόμπη πως “η γραφή του δεν είναι σταθερή, όμως είναι γρήγορη. Αυτό σημαίνει πως πρόκειται για αγχώδη τύπο ενώ είναι μορφωμένος. Γράφει πλάγια και τα γράμματα του έχουν μεγάλες καμπυλώσεις, που σημαίνει πως μιλάμε σίγουρα για μια ηλικία γύρω στα 40-55. Επίσης το χαρτί είναι διπλότυπο από καρμπόν. Έτσι εξασφάλισε πως δε θα αφήσει κάποιο δαχτυλικό αποτύπωμα”.
Γνωρίζοντας ένα ηλικιακό εύρος του υπόπτου, οι αστυνομικοί θα πήγαιναν στον Καρέλλη για να μάθουν περισσότερες πληροφορίες.
:[
διαβάστε το δεύτερο μέρος του Μύθου, την ερχόμενη Παρασκευή στις 12:00
Δηλ. στα διπλότυπα δεν μένουν αποτυπώματα; να και κάτι που δεν ήξερα...
ΑπάντησηΔιαγραφήΑναρωτιέμαι αν στην πόλη σας υπάρχει κάποιος με το επίθετο Καρέλης.
Εναν Πάγκαλο γνώρισα :)
Αλήθεια, εδώ και μέρες δεν βλέπω τη "ζωντανή ροή". Τι έγινε;
ΑπάντησηΔιαγραφή:[ biobaxes
ΑπάντησηΔιαγραφήγια το όνομα θα μου θυμίσεις να σου πω, στο τέλος του Μύθου. Υπάρχει και το έχω εμπνευστεί από συγκεκριμένο πρόσωπο..
Σχετικά με τη ζωντανή ροή.. Η αλήθεια είναι πως την αφαίρεσα επειδή δεν υπάρχει τρόπος να μετριέται η απήχηση που έχει προς το αναγνωστικό κοινό. Αντίθετα απαιτούσε σημαντικό χρόνο για να τη διατηρώ με όλες τις σημαντικές ειδήσεις της ημέρας. Επίσης δεν κατάφερε να εκπληρώσει τον δεύτερο σκοπό της που ήταν η συμμετοχή των αναγνωστών με δικά τους σχόλια, ειδήσεις, συζητήσεις κλπ.
Ακόμα κι έτσι, στόχος μου είναι να την επαναφέρω, ειδικά αν ακούσω μερικές απόψεις για την καλύτερη λειτουργία της.
Σε ευχαριστώ :[