Καληνωρίσματα. Εδώ και μερικές εβδομάδες, μπορείτε να συνδεθείτε πιο εύκολα με το yannidakis στα διάφορα κοινωνικά δίκτυα, χρησιμοποιώντας εύκολα και γρήγορα την μπάρα κοινωνικών δικτύων που βρίσκεται παραπάνω.
Γιατί όμως κοινωνικά δίκτυα; Τι μας προσφέρουν και ποιο ταιριάζει περισσότερο στις… ανάγκες μας; Σε ένα παγκοσμιοποιημένο περιβάλλον απομόνωσης και απαξίωσης των κοινωνικών σχέσεων παρατηρείται εδώ και μια δεκαετία περίπου, μία προσπάθεια επανακαθορισμού αυτών των όποιων σχέσεων. Το αποτέλεσμα είναι η σημερινή πραγματικότητα, όπου οι φιλίες μετρώνται σε επαφές στο διαδίκτυο και οι δραστηριότητες περιορίζονται σε κοινές εφαρμογές του εκάστοτε προγράμματος. Κάποιοι ασχολούνται με φάρμες και κάποιοι άλλοι φτιάχνουν ερασιτεχνικές ταινίες. Υπάρχουν εκείνοι που προωθούν την επιχείρηση τους και άλλοι που διαφημίζουν τις απόψεις και ιδεολογίες τους. Έτσι ή αλλιώς, οι φίλοι πλέον δεν έχουν διαφορές στην υπηκοότητα, το χρώμα, τη θρησκεία ή την οικονομική τους άνεση. Εδώ μετράει μόνο ο λόγος και η πνευματική διαύγεια. Από Αμερική σε Ευρώπη και από κει στην Ασία, την Αυστραλία και την Αφρική.
Όπως όμως έχω κατ’ επανάληψη δηλώσει, η ζωή μέσα στην οθόνη του υπολογιστή δεν έχει τόσο σημαντικές διαφορές με αυτήν έξω από το σπίτι. Κίνδυνοι παραμονεύουν με όλα τα γνωστά κρούσματα πορνογραφίας, ναρκωτικών, προσηλυτισμού κ.α. και φυσικά τα κοινωνικά δίκτυα είναι το πιο προσοδοφόρο έδαφος για τέτοιου είδους δραστηριότητες.
Όταν όμως σήμερα έχουμε πλειάδα επιλογών για το κοινωνικό δίκτυο στο οποίο θα δραστηριοποιηθούμε, ποιο επιλέγουμε; Βασιλιάς των κοινωνικών δικτύων ανακηρύσσεται φυσικά το facebook το οποίο έχει καταφέρει να δημιουργήσει έναν δεύτερο πλανήτη Γη από τους χρήστες τους που καταλαμβάνουν την μεγαλύτερη ευρύτητα επιπέδου. Διάφορες ηλικίες, διαφορετικά ενδιαφέροντα. Το twitter είναι ακόμα πιο διαδεδομένο στις ΗΠΑ εξαιτίας της αμεσότητας που προσφέρει. Το google plus είναι η πρώτη πετυχημένη προσπάθεια της google να ανταγωνιστεί το facebook και απ’ ότι φαίνεται ήρθε για να μείνει επενδύοντας στην συνδεσιμότητα μεταξύ υπηρεσιών. Το linked in είναι λίγο πιο ξεκάθαρο, καθώς αποτελεί το κοινωνικό δίκτυο των επαγγελματιών, ενώ υπάρχουν ακόμα πολλά που φιλοδοξούν να εγγράψουν περισσότερους χρήστες.
Για πολλούς χρήστες η επιλογή είναι δύσκολη κι έτσι παρατηρείται το φαινόμενο ο καθένας να έχει λογαριασμό σχεδόν σε όλα τα κοινωνικά δίκτυα με αποτέλεσμα είτε να παραμελεί κάποιο ή κάποια από τα προφίλ του, είτε να τα ενημερώνει ικανοποιητικά περνώντας υπερβολικά πολλές ώρες μπροστά από τον υπολογιστή του. Προσωπικά δεν μου αρέσει καμία από τις δύο επιλογές, άσχετα αν το yannidakis σα σελίδα διατηρεί λογαριασμό σε όλα τα κοινωνικά δίκτυα για να εξυπηρετεί καλύτερα τους αναγνώστες του.
Αν λοιπόν επιθυμούσαμε να δραστηριοποιηθούμε σε ένα μόνο κοινωνικό δίκτυο, ποιο θα επιλέγαμε και με τι κριτήριο; Σημειώστε πως δεν αρκεί να εξυπηρετεί εμάς το κοινωνικό δίκτυο αλλά και τους φίλους μας εντός και εκτός εισαγωγικών με τους οποίους θα αλληλεπιδράμε.
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΣΑΣ ΕΠΙΛΕΓΟΝΤΑΣ ΤΟ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΣΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΠΑΝΩ ΚΑΙ ΔΕΞΙΑ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ :[
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Προβληματίστηκες; σχολίασε το