η είδηση της εβδομάδας παρουσιάζεται με σκοπό να διερευνηθεί η επίδραση της στην κοινωνία
από ΕΡΤ Συμφωνία Ελλάδας -Ιταλίας για την κατασκευή του Aδριατικού Αγωγού
Σε συμφωνία για τη στήριξη του έργου κατασκευής του Aδριατικού Αγωγού κατέληξαν οι κυβερνήσεις της Ιταλίας και της Ελλάδας. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου περιβάλλοντος ο υφυπουργός Μάκης Παπαγεωργίου και ο Ιταλός ομόλογός του Κλαούντιο Ντε Βινσέντι συμφώνησαν να έχουν στενή συνεργασία για την κατασκευή του Αγωγού για την οποία θα ζητηθεί και η συνδρομή της Αλβανίας.
Σε συμφωνία για τη στήριξη της του έργου κατασκευής του Aδριατικού Αγωγού κατέληξαν οι κυβερνήσεις της Ιταλίας και της Ελλάδας, όπως αναφέρει σε τηλεγράφημά του το Reuters.
Ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Μάκης Παπαγεωργίου και ο Ιταλός ομόλογός του Claudio De Vincenti κατέληξαν σε «συμφωνία στενής συνεργασίας» για την από κοινού υποστήριξη του έργου κατασκευής του νοτίου διαδρόμου μεταφοράς φυσικού αερίου, γνωστού ως ΤΑΡ, ανέφερε το ελληνικό υπουργείο Περιβάλλοντος σε ανακοίνωσή του.
Στο πλαίσιο αυτό, Ελλάδα και Ιταλία βρίσκονται σε διαδικασία συνομιλιών και με την Αλβανική Κυβέρνηση για την υλοποίηση του έργου, που θα συμβάλει αποφασιστικά στην ενεργειακή απεξάρτηση της Ευρώπης.
Mιλώντας προς τους εκπροσώπους του Τύπου ο κ. Παπαγεωργίου δήλωσε :
«Αυτό το οποίο θα γίνει αυτή τη στιγμή και συμφωνήθηκε σήμερα, είναι μια στενή συνεργασία με την Ιταλία στο νότιο διάδρομο. Μακάρι όλοι να δείξουν καλή διάθεση συνεργασίας, όπως η Ελλάδα και η Ιταλία», επεσήμανε χαρακτηριστικά ο Υφυπουργός ΠΕΚΑ.
Σίγουρα δεν ήταν αυτή η πιο διάσημη είδηση που απασχόλησε την επικαιρότητα, είναι όμως η μόνη που ίσως γράψει ιστορία... Αυτό γιατί αν όλα πάνε καλά, η συμμετοχή της Ελλάδας σε αυτόν τον αγωγό θα έχει πολλαπλά οικονομικά και ενεργειακά οφέλη.
Ασφαλώς, αυτό δεν μας κάνει να ξεχνάμε την δική μας ΑΟΖ, το δικό μας φυσικό αέριο και τις δικές μας βλέψεις προς την Ευρώπη σε έναν αγωγό που θα ξεκινά από το Ισραήλ, θα συνεχίζει στην Κύπρο και ύστερα από εμάς.
Την ίδια ώρα -όπως διαβάσατε- στο παιχνίδι μπαίνει και η Αλβανία και παρουσιάζει τεράστιο ενδιαφέρον να δούμε την στάση της πάνω στο ζήτημα :[
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Προβληματίστηκες; σχολίασε το