Πέμπτη 16 Αυγούστου 2012

τεxνολογία στην κοινωνία ~ οι amazon ebay facebook google δημιουργούν την internet association

πως οι εφαρμογές της επιστήμης & της τεχνολογίας επιδρούν στην κοινωνία του σήμερα

από Τechblog Οι Amazon, eBay, Facebook, Google δημιουργούν την Internet Association

Καθώς οι κυβερνήσεις προσπαθούν ολοένα και περισσότερο να ελέγξουν το ίντερνετ, τέσσερις online κολοσσοί, οι Amazon, eBay, Facebook και Google αποφάσισαν να αντιδράσουν με τη δημιουργία της Internet Association, η οποία θα έχει ως βασικό της στόχο της διατήρηση της ελευθερίας του ίντερνετ.

Η Internet Association έχει ήδη φτιάξει το δικό της website, το οποίο είναι ακόμα σε στάδιο κατασκευής, και συνεργάζεται με πρώην στελέχη του αμερικανικού Κονγκρέσου προκειμένου να μπορέσει να επηρεάσει τα ψηφίσματα και τις αποφάσεις που ενδέχεται να παρθούν στο μέλλον και να έχουν ως αποτέλεσμα τον περιορισμό των ελευθεριών στο ίντερνετ, όπως είναι η ACTA.

H ομάδα των τεσσάρων θα έχει νεότερα τον Σεπτέμβρη, οπότε και θα έχουν ολοκληρωθεί όλες οι διαδικασίες οργάνωσης, ενώ εκτιμάται ότι θα είναι ένας από τους πιο πολύτιμους συμμάχους του κάθε πολίτη που θέλει το ίντερνετ να είναι ένας πραγματικά ελεύθερος χώρος έκφρασης, επικοινωνίας και αλληλόδρασης.

Αν είναι εναντίον σε εκείνο το φασιστικό νομοσχέδιο, τότε πρέπει να είναι κάτι καλό, έτσι; Ή μήπως όχι; Μήπως οι κολοσσοί του διαδικτύου θέλουν να ελέγξουν εκείνοι την κίνηση στο διαδίκτυο. Δε θα μας έκανε εντύπωση αν σκεφτείτε τα προσωπικά στοιχεία των χρηστών που έχουν κρυμμένα στις βάσεις δεδομένων τους όλες αυτές οι εταιρείες! 

Το ζήτημα δεν μπορεί να μας αφήσει να ενθουσιαστούμε ξαφνικά όταν βλέπουμε να δημιουργείται ενός είδους συνδικαλισμός σε κάτι τόσο αχανές και ελεύθερο όπως το διαδίκτυο. Από την άλλη μας κάνει να σκεφτόμαστε, μήπως θα έπρεπε να υπάρχει ένας έλεγχος σε όλο αυτό το χάος; Οι προβληματισμοί τέθηκαν, τα συμπεράσματα δικά σας :[

μετάβαση στον προβληματισμό της ημέρας 
μετάβαση στον προβληματισμό της ημέρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το