Καληνωρίσματα. Αν το 2011 (και πιο πίσω) ήταν η χρονιά των μέτρων και της οικονομικής εξαθλίωσης της χώρας και του κάθε ελληνικού νοικοκυριού, το 2012 έγινε η χρονιά των διακανονισμών, των φιλικών συμφωνιών, των δόσεων και των διορθώσεων. Ας δούμε πιο αναλυτικά το θέμα.
Οι μισθοί έχουν μειωθεί και αναφέρομαι για εκείνους που δεν έχασαν την δουλειά τους. Τα επιδόματα, τα πρόσθετα και όλες οι ευνοϊκές συνθήκες εργασίας ανήκουν πια στο παρελθόν εγκαινιάζοντας μία νέα εποχή εργασιακών σχέσεων που τουλάχιστον σε αυτήν την φάση της δείχνει αποτρόπαια. Παράλληλα οι πολίτες είδαν τα έξοδά τους να αυξάνονται με αναστρόφως ανάλογο ρυθμό. Η φορολόγηση ξεπέρασε κάθε όριο, χαράτσια, καταβολές αλληλεγγύης, αύξηση στο ρεύμα, το πετρέλαιο και σε οτιδήποτε πάγιο υπάρχει σε κάθε νοικοκυριό.
Στην τρομακτική αυτή οικονομική και κοινωνική πραγματικότητα που βιώνουμε σήμερα, έχουμε αναθεωρήσει πολλά από το σκεπτικό ή τον τρόπο ζωής μας, έχουμε περικόψει πολλά έξοδα που σήμερα φαντάζουν περιττά κι όμως τα εισοδήματα μας και πάλι δεν επαρκούν, οπότε καταλήγουμε σε μια σειρά από επιλογές:
- αγνοούμε τα έξοδα που δεν μπορούμε να πληρώσουμε και αφήνουμε τις τράπεζες να παίρνουν εκνευριστικά τηλέφωνα χωρίς να απαντάμε και το κράτος να μας τοκίζει για τα χρωστούμενα
- προσφεύγουμε σε κάθε φορέα στον οποίο οφείλουμε για να προσαρμόσουμε τις οφειλές μας στο μέτρο του δυνατού όπως το προστάζει η νέα μας πραγματικότητα.
Πάνω σε αυτό και όλοι όσοι επιτέλους διαπίστωσαν την πραγματικότητα. Ο κόσμος δεν έχει να πληρώσει κι έτσι πλέον οι τράπεζες αναπροσαρμόζουν τις δόσεις των δανείων τους, η εφορία ανήγγειλε εφτά δόσεις για την πληρωμή του εκκαθαριστικού, το χαράτσι μοιράστηκε σε πέντε δόσεις και ξαφνικά όλες οι απόλυτες απαιτήσεις του κράτους, έγιναν ευπροσάρμοστες δόσεις στο μέτρο του δυνατού ή ακόμα και του αδυνάτου για το κράτος και τον πολίτη.
Στην σημερινή Διάδραση σας ζητάμε να αποκαλύψετε κάτι λίγο από τον προϋπολογισμό σας. Ποιο ή πόσο είναι αυτό το έξοδο το οποίο έχετε ανάγκη να μειώσετε, να… διακανονίσετε ή να διαγράψετε επιτέλους. Τι σας γονατίζει κάθε μήνα.
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΣΑΣ ΑΦΟΥ ΕΠΙΛΕΞΕΤΕ ΕΝΑ ΕΞΟΔΟ ή ΤΟ ΠΟΣΟ ΤΟΥ ΕΞΟΔΟΥ ΠΟΥ ΣΑΣ ΔΥΣΚΟΛΕΥΕΙ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ :[
ΚΑΝΩ ΕΓΩ ΤΗΝ ΑΡΧΗ...
ΑπάντησηΔιαγραφή...ξεκινώντας από τα βασικά όπως ότι έκοψα τις διακοπές & τα ταξίδια.
Συνεχίστε κι εσείς την λίστα με τις δικές σας περικοπές :[
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕγώ προς το παρόν δεν έκοψα τίποτε!
ΑπάντησηΔιαγραφήτο πρώτο και κύριο είναι ότι δεν έχω χρέος να τρέχει.
-Δεν χρησιμοποιώ πιστωτικές κάρτες.
-Δεν αγοράζω περιοδικά και εφημερίδες.
-Δεν πίνω.
-Δεν καπνίζω.
-Δεν πηγαίνω σε καφενεία, καφετέριες,μπουζουκάδικα και ότι άλλο θεωρούν οι νεο-έλληνες σαν ψυχαγωγία.
-Πηγαίνω που και μία σινεμά αν υπάρχει κάτι καλό.
-Δεν αγοράζω κάθε τρεις και λίγο "επώνυμα" ρούχα και παπούτσια.
-Προτιμώ γενικά τα φθηνά είδη, τα οποία αντέχουν το ίδιο ή και περισσότερο από τα επώνυμα.
-Το φαγητό μου είναι "μετρημένο" από την άποψη ότι δεν αγοράζω εισαγόμενες μπούρδες, οι οποίες είναι επιπλέον και πανάκριβες. Σάλτσες, μαγιονέζες, σος, ξένες τροφές κλπ λείπουν από το τραπέζι.
-Οι καλοκαιρινές διακοπές μου είναι ΕΞΩ από τους συνηθισμένους τουριστικούς προορισμούς. Έτσι βρίσκω την ησυχία που θέλω και επιπλέον χαλάω σχετικά λίγα χρήματα.
Επομένως "ζούσα σε κατάσταση οικονομικής κρίσης" πολύ πριν την οικονομική κρίση. Για αυτόν τον λόγο αν και έχω υποστεί και εγώ σημαντική μείωση εισοδημάτων, το μόνο που έχω πάθει (προς το παρόν) είναι ότι μου περισσεύουν πια ελάχιστα χρήματα.
σε τιμούν όλα όσα αποφεύγεις να κάνεις ή να μην κάνεις, όμως εκείνο που σε έχει σώσει είναι το γεγονός πως δεν έχεις κάποιο χρέος.
ΔιαγραφήΔυστυχώς όταν χρωστάς τα πράγματα γίνονται πολύ-πολύ δύσκολα :[
ego ekopsa ti sindromi moy sto gymnastirio kai to pagio sto kinto to erixa
ΑπάντησηΔιαγραφή