ταξιδέψτε στον Μουσικό Κωδικό ακούγοντας το κομμάτι συγχρόνως
Ένα ξημέρωμα, ένας σοφός περπατούσε κάτω από τον λόφο πλησιάζοντας τα πρώτα φώτα της πόλης και σαν τρελός άρχισε να γελάει μόνος του ώσπου κάποιοι περαστικοί σταμάτησαν για να τον κοροϊδέψουν. Ο γέρος άρχισε να σοβαρεύεται όταν τους προειδοποίησε πως είδε ένα όραμα πως η οργή του υπέρτατου όντος εξαπλώθηκε μέχρι τούτη την πόλη και θα πλήξει κάθε άνθρωπο που μπαγιάτεψε στο πέρασμα της εξέλιξής του. Οι περαστικοί έμειναν να τον κοιτούν όταν αυτός με αυστηρό ύφος τους προειδοποίησε πως δεν θα υπάρξουν άλλες φωτεινές μέρες στον ουρανό και πως το σκοτάδι θα σκιάσει τα πρόσωπα όλου του κόσμου. Σκίζοντας το πανωφόρι του άρχισε να φωνάζει με αυστηρότητα για όλο τον κόσμο. Άνθρωποι όμως φορούσαν ξανά τα γυαλιά ηλίου τους, έπαιρναν ανά χείρας το κινητό τους και έφευγαν με το γυαλιστερό τους αμάξι.
Λίγο πιο κάτω ο σοφός συνάντησε κάποια παιδιά που έκαναν παρέα εκεί κοντά. Ο γέρος σταμάτησε και άρχισε να τα παροτρύνει να φύγουν. Φώναζε πως είναι τα πουλιά που πρέπει να πετάξουν: “Εγερθείτε και οδεύστε εις το λαμπρό μέλλον αφού πιαστείτε από το βρεγμένο κλαδί της δροσιάς κι ύστερα επιστρέψτε σαν κατάλευκα περιστέρια”. Ο γέρος φώναζε σε μία διάλεκτο που οι νέοι δεν καταλάβαιναν και άρχισαν να χαζογελούν μεταξύ τους. Ο τρελός –όπως τον νόμιζαν- άφησε το ρητορικό του ύφος και υιοθετώντας ένα αυστηρό τους ονόμασε φουκαράδες που θα τρέχουν να σωθούν από τα τέρατα της φύσης που θα έρθουν σε λίγο καιρό. Ο τρελός πλησίασε έναν από αυτούς και τον μύρισε με απέχθεια στην αμάνικη μπλούζα του. Τους επέπληξε που απομονώθηκαν από τους γονείς τους και καταράστηκε τους γονείς τους που αποξενώθηκαν από τις ηθικές αρχές που κάποτε ίσως είχαν. Σε μια στιγμή έκλεισε σφιχτά τα μάτια του και άρχισε να τρέμει από την πίεση λέγοντας πως η γη θα σπάσει στα δύο και τότε μόνο ο θάνατος θα είναι η κατάληξη για όλους.
Ο γέρος έφυγε αγανακτισμένος και προχώρησε φωνάζοντας σαν αλλόφρων πως όποιος δεν ακούει τον λόγο του θα τρέχει να σωθεί. Ο θάνατος θα τον περιμένει και η κόλαση θα γίνει το νέο του σπίτι με φωτιές να κατακαίνε τις σάρκες του.
Σον διάβα του όμως παρατήρησε πως λίγοι άνθρωποι τον ακολουθούσαν σχεδόν από την αρχή του δρόμου του. Γύρισε και αφού είδε πως εκείνοι δεν τον χλεύαζαν τους διαβεβαίωσε πως υπάρχει σχέδιο. Υπάρχει τρόπος σωτηρίας από την βροχή που καίει. Τους καθησύχασε πως υπάρχει ένα εφόδιο ικανό να κερδίσει κάθε κακουχία. Την αγάπη που τους έδωσε ο Θεός για να έχουν την χάρη να συντηρούν την γη που τους χάρισε κι αν διατηρήσουν την ειρήνη μεταξύ τους, αυτός θα είναι ο θησαυρός που ο καθένας αναζητά χωρίς αποτέλεσμα στο τέλος (της ζωής του). Γύρισε ξαφνικά προς τα λιγοστά παιδιά που βρέθηκαν μπροστά του και αφού πρότασσε το χέρι του, έδειξε την γη με μια χειρονομία που εννοούσε πως είναι δική τους για να την τιμήσουν στο εξής. Κάποιοι φοβήθηκαν να γελάσουν με τον γέρο-τρελό και έμειναν σιωπηλοί.
Σ’ εκείνο το σημείο φωνές ακούστηκαν από το πουθενά και μια καταιγίδα σκέπασε τον ήλιο. Κάθε στάλα τρυπούσε το έδαφος και η γη άνοιξε στα δύο! Πρώτος έπεσε ο ίδιος που χάθηκε για πάντα κι ύστερα ακολούθησε κάθε ενήλικας που είχε βγάλει γένια. +Yanni Spiridakis
Τζάμπα ο κόπος. Τα παιδιά έχουν ήδη εκπαιδευτεί από τους μεγάλους. Έτσι θα αναπαράγουν τις "μεγάλες" λανθασμένες συμπεριφορές, οι οποίες οδήγησαν στην καταστροφή.
ΑπάντησηΔιαγραφήκάποια στιγμή η αλυσίδα όμως σπάει. Κάποια στιγμή, σε κάποιοι γενιά από τώρα, οι γονείς συνειδητοποιούν τα λάθη τους και αρχίζουν να τα διορθώνουν :[
ΔιαγραφήΠολύ βαριά έκφραση το «συνειδητοποιούν».
ΑπάντησηΔιαγραφήΠότε έχεις δει να γίνεται κάποια συνειδητοποίηση κάπου; Για παράδειγμα η χειρότερη και πιο άχρηστη πράξη που κάνουμε σαν άνθρωποι είναι ο πόλεμος. Έχουν περάσει χιλιετίες πολέμων και συνεχίζουμε ακάθεκτοι να επικροτούμε κάθε είδους πόλεμο. Ακόμα και αυτοί που παριστάνουν τους ειρηνιστές θα χρησιμοποιήσουν βία «για να σταματήσουν την βία».
Όλα αυτά που ακούγονται κατά καιρούς είναι ωραία μεν αλλά είναι θεωρία. Ανήκουν στην θεωρία της εξέλιξης, που λέει ότι με τον καιρό όλα διορθώνονται ή γίνονται καλύτερα.
Το μόνο που γίνεται καλύτερο και διορθώνεται είναι η τεχνολογία. Ο άνθρωπος παραμένει ένας «άνθρωπος των σπηλαίων» που κατοικεί σε μοντέρνα κτίρια και χρησιμοποιεί πολύ πιο δραστικά εργαλεία από τα ρόπαλα για να «διαδώσει τον πολιτισμό του και να σώσει την ειρήνη».
Ακόμα και ο «σοφός» γέρος της ιστορίας είναι βίαιος. Πως γίνεται να κηρύσσει την αγάπη και να συμπεριφέρεται έτσι;
Πως γίνεται ένας σοφός να περιμένει από τους άλλους να σταματήσουν να λειτουργούν με τον μόνο τρόπο που γνωρίζουν και να συμπεριφερθούν με έναν τρόπο που ούτε καν τους διδάσκει;
Πως γίνεται τόσο βίαιη μουσική να διδάσκει αγάπη και ειρήνη;
Φυσικά δεν γίνεται. Ένας βίαιος δημιουργός δημιουργεί βίαια έργα.