Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013

ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΤΗΣ TEΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΙΟΥΝΙΟΥ ~ καινούριος Η/Υ; ξεκίνα εγκαθιστώντας αυτές τις εφαρμογές!

παρουσίαση νέων τεχνολογιών & η χρηστικότητα & συμβολή τους στην καθημερινότητα

Έχουμε αναφερθεί στο παρελθόν στην αλλαγή Η/Υ, έχουμε καλύψει τι πρέπει να προσέξουμε κατά την μετάβασή μας από τον παλιό στον καινούριο, καιρός να δούμε ποιες είναι οι πρώτες εφαρμογές που πρέπει να εγκαταστήσουμε ώστε να ξεκινήσουμε να εκμεταλλευόμαστε τον νέο μας μηχάνημα και τις δυνατότητές του από την πρώτη κιόλας μέρα!
Ξεκινάμε από τα απολύτως απαραίτητα που είναι όλη η σειρά πολυμεσικών εργαλείων της Adobe, στην οποία βασίζονται πολλές (αν όχι όλες) ιστοσελίδες:




Στα παραπάνω, μπορούμε να προσθέσουμε και το Silverlight της Microsoft το οποίο κερδίζει συνεχώς έδαφος αλλά και την Java φυσικά.


Ας δούμε τις υπόλοιπες εφαρμογές ανά κατηγορία:

Διαδίκτυο:
Google Chrome – δεν υπάρχει πιο γρήγορο, σταθερό πρόγραμμα για την πλοήγηση στο Διαδίκτυο αυτή τη στιγμή. Οι δυνατότητες που προσφέρει, όπως το να έχουμε διαφορετικά προφίλ για κάθε χρήστη και να τα συγχρονίζουμε μεταξύ συσκευών είναι κορυφαίες, ενώ οι άπειρες εφαρμογές που διατίθενται μέσα από Google Store θα καλύψουν και θα ικανοποιήσουν και τον πιο απαιτητικό χρήστη.
Thunderbird – από τους δημιουργούς του Firefox, το Thunderbird είναι ένα πολύ καλό πρόγραμμα για την διαχείριση του ηλεκτρονικού μας ταχυδρομείου.
Trillian – όλοι μας έχουμε έστω ένα λογαριασμό σε κάποιο πρόγραμμα instant messaging (msn, yahoo, κλπ.). Με το Trillian μπορούμε να βάλουμε όλους τους λογαριασμούς μας κάτω από μια στέγη και να μην χρειάζεται να τρέχουμε 2-3 διαφορετικά προγράμματα κάθε φορά.

Πολυμέσα:
VLC Player – απλά, το πληρέστερο πρόγραμμα αναπαραγωγής πολυμεσικών αρχείων με διαφορά. Συμβατό με όλους τους τύπους αρχείων μουσικής, βίντεο, κλπ και με δυνατότητα αναπαραγωγής Διαδικτυακού ραδιοφώνου.

Ασφάλεια:
Essentials – το καλύτερο αντιβιοτικό πρόγραμμα αυτή τη στιγμή. Γρήγορο, ενημερωμένο και αποτελεσματικό.
Malwarebytes – το πιο δυνατό πρόγραμμα αναζήτησης και διαγραφής malware, backdoor, Trojan και οτιδήποτε άλλο δεν θεωρείται απλός ιός.

Σουίτα γραφείου:
OpenOffice – γιατί, καλό το Microsoft Office αλλά, δεν είναι δωρεάν! Το OpenOffice είναι συμβατό με όλα τα αρχεία Microsoft Office και παρέχει πολλές από τις δυνατότητες της δημοφιλούς σουίτας της Microsoft.

Διάφορα:
IrfanView – το καλύτερο πρόγραμμα για άνοιγμα και επεξεργασία εικόνων.
Dropbox – το πιο δημοφιλές πρόγραμμα για αποθήκευση αρχείων στο «σύννεφο».
CCleaner – το νούμερο 1 πρόγραμμα για συντήρηση του Η/Υ. Διαγράφει παλιά αρχεία, καθαρίζει και συντηρεί την registry των Windows και κρατάει τον Η/Υ σε άριστη κατάσταση.

Τα παραπάνω είναι μόνο μερικά από τα πολλά προγράμματα που κάποιος μπορεί να εγκαταστήσει στον Η/Υ του για να καλύψει τις ανάγκες του. Θεωρώ ότι αυτά είναι τα απολύτως απαραίτητα εργαλεία, αυτά που πρέπει να έχουμε όλοι μας ανεξαρτήτως. Φυσικά, είναι όλα δωρεάν και αν ενδιαφέρεστε να τα κατεβάσετε, αντί να πρέπει να πάτε στην ιστοσελίδα του κάθε κατασκευαστή, μπορείτε απλά να πάτε εδώ: www.ninite.com


Στην ιστοσελίδα αυτή μπορείτε να επιλέξετε όλα όσα σας ενδιαφέρουν και να κατεβάσετε ένα και μόνο αρχείο το οποίο θα τα εγκαταστήσει μαζικά στον Η/Υ σας και θα σας γλυτώσει ώρες αναζήτησης στο Διαδίκτυο.

Η άποψή σας και η συνεισφορά σας στο συγκεκριμένο κείμενο είναι ιδιαίτερα ευπρόσδεκτη και θα χαρώ πολύ να μάθω ποια εργαλεία/προγράμματα εσείς θεωρείτε σημαντικά και αναπόσπαστο κομμάτι της ενασχόλησής σας με τον υπολογιστή! +Vassilis Anastasiadis

σχόλια; αντιρρήσεις; ερωτήσεις;
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΣΑΣ
ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΘΕΜΑ

2 σχόλια:

  1. αναπόσπαστο κομμάτι της χρήσης του υπολογιστή, είναι για μένα το google drive. Το σύννεφο δηλαδή που προσφέρει η google στους χρήστες της. Μέσα από αυτό, όχι μόνο έχω αδειάσει τον σκληρό μου δίσκο αλλά έχω πρόσβαση σε οτιδήποτε από οποιοδήποτε σημείο κι αν βρίσκομαι χρησιμοποιώντας οποιαδήποτε συσκευή.

    Πέρα από 1-2 προγραμματάκια θα έλεγα πως οι περισσότερες ευκολίες μου έρχονται μέσω εφαρμογών στο πρόγραμμα περιήγησης μου που είναι ο chrome. Από ένα σημειωματάριο μέχρι ζωντανά τον καιρό και από πρόσβαση στα κοινωνικά μου δίκτυα μέχρι μέσο άμεσης συνομιλίας με επαφές

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. xrisimopiis poli genikous orous. Kalo to openoffice, omos oi dinatotites tou Microsoft Office einai afenos aperioristes kai afeterou plesionetai apo polla akoma programmata opos to onenote.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προβληματίστηκες; σχολίασε το