Καληνωρίσματα από το +yannidakis
Ωραία! Μας έπεισαν ότι η ελληνική οικονομία προχωρά (πολύ αργά) θετικά και σταθερά ανοδικά. Ότι κάνει βήματα μπρος και πως αξιώνουμε την ανάκαμψη της χώρας μας. Ίσως δεν μας έπεισαν ακριβώς, όμως δεν συγκρίνω με τα συναισθήματα μας πριν ένα-δυο χρόνια… Ωραία και μετά;
Συμφωνείτε ότι είναι τόσα μα τόσα ακόμα να γίνουν; Ότι χρειάζονται πολύ περισσότερα απ’ ότι η συνέχιση της λιτότητας; Η ανάπτυξη έρχεται από έργα, από μείωση της ανεργίας και από την ενθάρρυνση του ανταγωνισμού. Με τις αντικειμενικές αξίες, την ανεργία και τις περικοπές, ο ανταγωνισμός πέρασε λανθασμένα σε δεύτερη μοίρα, όμως η έλλειψη του ευθύνεται για τα χιλιάδες λουκέτα και την έλλειψη ρευστότητας καθώς και για την ανεργία. Πως λοιπόν βοηθάς των ανταγωνισμό;
Είναι πολύ σημαντικό να βοηθήσεις –σαν κυβέρνηση- την επιχειρηματικότητα και για να είμαι ειλικρινής αρχίζω και αχνοβλέπω κάποια βήματα προς εκεί, κυρίως μέσω ευρωπαϊκών προγραμμάτων, όμως αυτά απαιτούν μεσοπρόθεσμούς (στην καλύτερη περίπτωση) στόχους και υπομονή. Τώρα όμως η κυβέρνηση ξεκίνησε τη συζήτηση για κάτι λίγο πιο δραστικό: την αλλαγή της νομοθεσίας πάνω σε πεντακόσια πενήντα πέντε νομοθετήματα που λειτουργούν περιοριστικά και ανασταλτικά του ανταγωνισμού! Πεντακόσιες πενήντα πέντε γραφειοκρατικές ανοησίες που δεν αφήνουν τις επιχειρήσεις να αναπτυχθούν ελεύθερα!
Και μην πάει το μυαλό σας σε κάτι πολύπλοκο. Αναφέρομαι σε τομείς όπως το γάλα, το ψωμί, τα καύσιμα, τα φάρμακα κ.α. Προϊόντα δηλαδή, που υπό συνθήκες θα μπορούσαμε να βρίσκουμε πολύ πιο φτηνά και να τα καταναλώνουμε με μεγαλύτερη ευκολία αν απλά μας το επέτρεπαν οι… απαράδεκτοι ελληνικοί νόμοι! Το ίδιο μοντέλο εφαρμόστηκε –λέει- στην Αυστραλία και τα αποτελέσματα ήταν θεαματικά.
Δεν ξέρω κατά πόσο μπορεί να πέσει η τιμή στο γάλα και τη βενζίνη, όμως αυτό το λίγο το απαιτώ από την κυβέρνηση και οργίζομαι που για κάποιους ανόητους λόγους δεν μπορούσα να το απολαμβάνω σαν ελάφρυνση όλο αυτό το διάστημα. Αγανακτώ που τόσα χρόνια βλέπω μικροπωλητές να αφανίζονται από την δραστηριότητα των “μεγάλων” που μπορούσαν να αγοράζουν πιο φτηνά και πιο εύκολα, ενώ αυτοί υστερούσαν σε προσφορά, ύστερα σε ρευστότητα και τελικά εξαφανίστηκαν.
Ποιο είναι λοιπόν το αύριο του ανταγωνισμού στην Ελλάδα; Και… μπορεί η κυβέρνηση να το ωθήσει; +Yanni Spiridakis
σχόλια; αντιρρήσεις; ερωτήσεις;
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Προβληματίστηκες; σχολίασε το