Το έχουμε ξαναγεράψει. Όταν οι G20 συναντιούνται σημαίνει
πως καθορίζεται το μέλλον μας, οι ζωές μας. Το λιγότερο που μπορούμε να κάνομε είναι να ασχοληθούμε και να προβληματιστούμε.
Προφανώς για μία ακόμη φορά στο επίκεντρο βρέθηκε η κρίση στην Ουκρανία, αυτό όμως δεν μπορεί πια να βγάλει είδηση από μόνο του κι
έτσι το ότι ο Πούτιν τα έβαλε με τον Ομπάμα και τούμπαλιν, δεν μας συγκινεί πια...
Αυτό που η συγκεκριμένη Σύνοδος έβγαλε σαν είδηση, αφορά... εμάς! Για να καταλάβετε, οι ηγέτες αυτού του κόσμου αποφάσισαν... ανάπτυξη! Τόσο απλά. Για δύο εικοσιτετράωρα κάθισαν, συζήτησαν, διαφώνησαν, πρότειναν και τελικά αποφάσισαν πως ήρθε η ώρα αυτός ο λαός (της Δύσης) να δει καλύτερες μέρες. Η δήλωση του αυστραλού πρωθυπουργού μετά το πέρας των εργασιών, νομίζω πως είναι πολύ χαρακτηριστική για το πόσο εύκολα αυτοί οι άνθρωποι καθορίζουν το μέλλον μας και αποφασίζουν για τις καλές και δύσκολες εποχές μας: "Φέτος η σύνοδος των G20 οδήγησε σε απτά και πρακτικά αποτελέσματα. Λόγω των προσπαθειών που καταβλήθηκαν, ιδιαίτερα τις τελευταίες 49 ώρες, οι πολίτες σε όλο τον κόσμο θα δουν τη ζωή τους να βελτιώνεται". Ακούσατε πουθενά για την προσπάθεια των πολιτών; Για την βούληση τους για κάτι καλύτερο; Για τα δικαιώματα ή τις υποχρεώσεις τους; Μπα! Ότι κι αν κάνεις, όποιος κι αν είσαι, η ζωή σου θα βελτιωθεί, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο όπου πριν μερικά χρόνια είχαμε αποφασίσει να στην καταστρέψουμε! Και κάπως έτσι περιμένουμε να πράξουν όσα είπαν.
Πάνω σε αυτό πρέπει να διευκρινήσω κάτι. Οι συγκεντρώσεις και οι αποφάσεις τους δεν πτοούνται από κοινωνικές πιέσεις και
κουραφέξαλα. Αν θέλουν να σε καταστρέψουν, θα το κάνουν απροκάλυπτα. Όπερ και εγέννετο πριν μερικά χρόνια. Αν θέλουν να φτιάξουν εκατομμύρια θέσεις
εργασίας (όπως προέκυψε προχθές), θα το κάνουν. Δεν έχουν λόγο να δημιουργήσουν εντυπώσεις, γιατί απλά δεν φοβούνται τίποτα!
Συμφωνείς-δε συμφωνείς, αν είσαι πολίτης αυτού του κόσμου, θα το βουλώσεις και θα πάρεις το καρότο που θα σου πετάξουν. Και αυτή
τη φορά το καρότο είναι μεγάλο, οπότε ας μην είμαστε αχάριστοι. Ας απλώσουμε το χέρι να το πιάσουμε! +Yanni Spiridakis
σχόλια; αντιρρήσεις; ερωτήσεις;
Το καρότο το έχουμε ήδη πληρώσει πανάκριβα με το "επαχθές χρέος". Και θα πληρώσουμε τους τόκους στις "καλές μέρες".
ΑπάντησηΔιαγραφή.Οι «καλές μέρες» και η λιτότητα κάνουν πάντοτε κύκλο. Ανάλογα με τις περιστάσεις όποτε πρέπει να (ξανα)μαζευτεί το χρήμα στα (κατάλληλα) χέρια γίνεται κάποιο κραχ στο χρηματιστήριο ή πόλεμος. Και τα δύο σημαίνουν λιτότητα για την πλέμπα.
Το ότι όλα είναι ΣΤΗΜΕΝΑ φαίνεται και από το παρακάτω γεγονός: Προ ευρώ, βγήκε κάποιος πρόεδρος στην Ισπανία (δεν θυμάμαι το όνομά του). Την επόμενη των εκλογών το ισπανικό νόμισμα έπεσε κατά 10% (!!!), επειδή οι επενδυτές κράτησαν λέει στάση αναμονής για να μάθουν τι θα κάνει στην οικονομία ο νέος πρόεδρος.
Δεν μπορεί κανένας να ισχυριστεί ότι από την μία μέρα στην άλλη η ισπανική οικονομία έπεσε σε παραγωγικότητα, κλπ, κατά 10%. Άρα οι «επενδυτές» μπορούν να τραβάνε τα νήματα στα δήθεν διαφανή χρηματιστήρια και με κρυφούς μηχανισμούς να ανεβοκατεβάζουν νομίσματα, οικονομίες και κυβερνήσεις.
Το παράδειγμά σου είναι χαρακτηριστικό του πως οι πολιτικές και όχι οι πρακτικές μπορούν να αλλάξουν τα δεδομένα από τα ψυχρά νούμερα των κίτρινων εφημερίδων έως την τσέπη του νοικοκυριού μας.
Διαγραφή