Καλώς ορίσατε στους προβληματισμούς του +yannidakis
Με αφορμή την σημερινή μέρα και την γιορτή της Εθνικής μας επετείου προβληματίστηκα λίγο παραπάνω από το συνηθισμένο και είπα να προβληματίσω και εσάς...
Ας κάνουμε αρχικά μια αναδρομή στο παρελθόν για να θυμηθούμε τι γιορτάζουμε αυτή την σημαντική μέρα για το έθνος και την Χριστιανοσύνη.
Η 25η Μαρτίου έχει διπλή σημασία για τους Έλληνες. Είναι θρησκευτική και εθνική γιορτή.
Θρησκευτική, γιατί γιορτάζουμε τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου. Ο Αρχάγγελος Γαβριήλ μετέφερε το μήνυμα του Θεού στην Παναγία, ότι θα γεννήσει τον Υιό Του.
Εθνική, γιατί η ημέρα αυτή σηματοδοτεί την έναρξη της ελληνικής επανάστασης ενάντια στους Τούρκους, το 1821.
Οι Έλληνες ήταν σκλαβωμένοι στους Τούρκους για τετρακόσια περίπου χρόνια. Ο λαός ξεσηκώθηκε να πολεμήσει για την ελευθερία του. Οι Έλληνες ορκίστηκαν «Ελευθερία ή θάνατος». Τα χρόνια σκλαβιάς πολλά και η αγανάκτηση των Ελλήνων μεγάλη, δεν γινόταν άλλο να υπομένουν… Τα δύσκολα όμως δεν τελείωσαν χρειάστηκε να δώσουν πολλές ηρωικές μάχες και να χάσουν τη ζωή τους χιλιάδες αφού η επανάσταση κράτησε περίπου 9 χρόνια, όμως δεν το έβαλαν κάτω μέχρι που το 1830 ιδρύθηκε το ελληνικό κράτος.
Και αναρωτιέμαι, εμείς όλοι οι σύγχρονοι Έλληνες δεν έχουμε διδαχθεί τίποτα από το ένδοξο παρελθόν μας; Δεν έχουμε κληρονομήσει καμία αρετή των προγόνων μας ή έστω δεν ζηλεύουμε καθόλου την ανδρεία τους μήπως καταφέρουμε να περπατήσουμε στο δρόμο που χάραξαν… Δεν ξέρω γιατί τα τελευταία χρόνια σκύβουμε ολοένα και περισσότερο το κεφάλι, μάλλον μας έχει γίνει συνήθεια και φοβόμαστε ότι εάν κοιτάξουμε πιο ψηλά θα στραβωθούμε από το φως του ήλιου, έτσι επιμένουμε να μένουμε μέσα στην σπηλιά μας καθώς έχουμε συνηθίσει να ζούμε στο σκοτάδι τρέμοντας ότι κάποια στιγμή μπορεί να αντιμετωπίσουμε την απεραντοσύνη του ουρανού. Δύσκολα γίνεται κανείς ο σύγχρονος Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, θα γεννηθεί ποτέ ξανά στον πονεμένο ετούτο τόπο μια ηρωική ΜΠΟΥΜΠΟΥΛΙΝΑ… +maria karantai
σχόλια; αντιρρήσεις; ερωτήσεις;
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Προβληματίστηκες; σχολίασε το