Τετάρτη 27 Ιουλίου 2016

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ ~ πάντα να αναμένεις το απροσδόκητο

Περί... προβληματισμού "Ευαγγέλιον" στο +yannidakis
Είναι πραγματικά αξιοθαύμαστο και συνάμα τρομακτικό, το πόσο εύκολα μπορεί να αλλάξει η ζωή κάποιου από την μια στιγμή στην άλλη. Φως και σκοτάδι, ευτυχία και δυστυχία, μοναξιά και συντροφικότητα, τύχη και ατυχία· όλα παράγοντες-συγκοινωνούντα δοχεία τα οποία αλλάζουν στάθμη σύμφωνα με το τι προστάζουν άγνωστης προέλευσης και φύσης σταθερές.

Ξυπνάς ένα πρωί και σου παρουσιάζεται μια ευκαιρία (ανεξαρτήτου τομέα) και σου αλλάζει όλη την μέχρι τώρα πορεία σου. Ξυπνάς ένα άλλο, και εκεί που έχεις την εντύπωση ότι όλα έχουν μπει σε μια σειρά και είναι σχετικά προγραμματισμένα ανάλογα με τα -δεν- θέλω και τα -δεν- πρέπει σου, ένα κοσμικό γρανάζι αποφασίζει να αλλάξει τροχιά, με αποτέλεσμα όλος ο μηχανισμός του είναι σου να καταρρεύσει. Τετριμμένο συμπέρασμα, που όμως όλοι πάντα ξεχνάμε: τίποτα δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένο και κανείς δεν πρέπει να αντιμετωπίζει μια κατάσταση ως απόλυτη. Είναι αυτές οι απρόσμενες εξελίξεις για τις οποίες όλοι ακούμε, που όμως, παράλληλα, κανείς δεν μπορεί να εξηγήσει και να ερμηνεύσει τους λόγους που προκαλούνται, που φέρνουν τα πάνω-κάτω και που αποτελούν και το τελευταίο σκαλοπάτι στην στενή, σύντομη και μετέωρη ανεμόσκαλα που οδηγεί στον σημερινό προβληματισμό...


Έπειτα, όμως, είμαστε όλοι εμείς. Και εμείς, άραγε, τι ρόλο παίζουμε σε αυτήν την παράσταση βιωματικών εμπειριών και τι λόγος μας πέφτει; Ξεφυλλίζουμε ένα προδιαγεγραμμένο σενάριο που απλά μας έχει δοθεί ή μήπως έχουμε και την ευχέρεια να κάνουμε (μικρο)αλλαγές στην υπόθεση; Ειλικρινά, δεν έχουμε σαφή απάντηση σε αυτή την ερώτηση. Ακόμα πιο ειλικρινά; δεν νομίζω ότι θέλουμε να έχουμε μία.

Εις το επανιδείν... +Vaggelis Episkopou

σχόλια; αντιρρήσεις; ερωτήσεις;
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΣΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το