Πέμπτη 20 Ιουνίου 2024

το σύνδρομο της πέμπτης

Καληνωρίσματα επισκέπτες και αναγνώστες.
Έχετε ακούσει για το εργασιακό σύνδρομο της Πέμπτης; Πρόκειται για έναν αδόκιμο όρο που αφορά την παραγωγικότητα των εργαζομένων. Ενώ η Δευτέρα θεωρείται ως μια αρκετά παραγωγική ημέρα, εντούτοις έχει μετρηθεί ότι ο μέσος εργαζόμενος καταπονείται περισσότερο εκείνη την ημέρα.

Η Τρίτη και η Τετάρτη, θεωρούνται ως η κατά βάση εργασιακές ημέρες για να πετυχαίνει κανείς να βρίσκεται εντός χρονοδιαγράμματος και μέσων όρων.

Ωστόσο, οι Πέμπτες έχουν μία διαφορετική δυναμική καθώς την Πέμπτη η χρονική πλάστιγγα γέρνει προς το Σαββατοκύριακο και ο εργαζόμενος ενδόμυχα βρίσκεται ψυχολογικά πιο κοντά σε αυτό. Έχοντας παράλληλα την ασφάλεια της επιπλέον μέρας πριν τη λήξη της εβδομάδας από άποψη παραγωγικότητας, παρατηρείται πως κάθε Πέμπτη, έχει την ψυχολογία του σαββατοκύριακου, γνωρίζοντας παράλληλα πως αυτό αργεί ώστε να είναι αρκετά παραγωγικός.

💡 Η Πέμπτη δεν ενδείκνυται για πολύωρα meetings και εργασίες που φθείρουν τον εργασιακό χρόνο. Είναι οι τέλειες ημέρες για παραγωγική και χρήσιμη εργασία με υψηλά ποσοστά παραγωγικότητας και αποδοτικότητας.

Αν ο εργαζόμενος αλλά κυρίως ο προϊστάμενος, αφουγκραστεί το σύνδρομο της Πέμπτης, τότε η επιτυχία γενικεύεται.


Μιλώντας για την Παρασκευή, καλό είναι να σημειώσουμε τη μία παγίδα που κρύβει. Ο εργαζόμενος πρέπει να συγκρατηθεί και ακόμα και αν νοητικά αρχίζει τις πρώτες "σαββατοκύριακες σκέψεις" του, έχει μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να κλείσει όσο το δυνατό περισσότερες εκκρεμότητες υπάρχουν στη μέση. Όσο περισσότερες κλείσει, τόσο πιο ξέγνοιαστο σαββατοκύριακο θα απολαύσει. Και με αυτό το σκεπτικό, ξαφνικά οι Παρασκευές δεν ακούγονται τόσο βαρετές.

Κρατήστε ωστόσο ότι σύμφωνα με έρευνες η πραγματικά αποδοτική εργασία ανά ημέρα δεν υπερβαίνει τις 3-4 ώρες -άντε επειδή εμείς οι Έλληνες δουλεύουμε πάντα στα "κόκκινα"- να φτάσει τις 6.

Καλό σαββατοκύριακο στους πενθήμερους φίλους εκεί έξω. Yanni Spiridakis

σχόλια; αντιρρήσεις; ερωτήσεις;
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΣΑΣ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το